Pro deo advocaat Almelo

Een pro deo advocaat in Almelo kunt u krijgen wanneer u rechtsbijstand nodig heeft, maar dit niet kan betalen. In dat geval heeft u recht op financiële hulp. Het hangt af van uw inkomen of vermogen of u in aanmerking komt voor gratis rechtsbijstand.

Pro deo advocaat Almelo

Onze pro deo advocaat in Almelo helpt mensen met een laag inkomen met bijstand. U wordt geholpen bij onder andere zaken die onder het strafrecht of arbeidsrecht vallen. Zo heeft u alsnog toegang tot professionele en juridische hulp. Het kost u zo min mogelijk en we leveren u uiteraard een goede kwaliteit.

Kosten
Uw kosten voor rechtsbijstand door een advocaat worden voor een groot gedeelte vergoed door de overheid. U hoeft dan alleen uw eigen bijdrage te betalen. Die eigen bijdrage is nooit zo hoog als de kosten die u normaal aan een advocaat zou moeten betalen. Dit bedrag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen. Bij een lager inkomen wordt vaak een gedeelte van de kosten voor rechtshulp vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand.

In aanmerking komen
Onze pro deo advocaat in Almelo kijkt samen met u of u in aanmerking kunt komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. De inschakeling van een pro deo advocaat is dan vrijwel gratis. De kosten worden vergoed door de overheid. U komt in aanmerking voor een gratis advocaat als uw inkomen en vermogen onder een bepaalde grens liggen. Als uitgangspunt geldt uw inkomen van twee jaar geleden. Mocht uw inkomen zijn gedaald, dan kan uw advocaat ook vragen het vorige of huidige jaar als grondslag te nemen.

Waarom kiezen voor Van der Hel Advocaten?

Ervaar de volgende voordelen als u kiest voor een pro deo advocaat van Van der Hel Advocaten:

  • We geven u betrouwbaar juridisch advies
  • We gaan oplossingsgericht te werk
  • We hechten waarde aan persoonlijke betrokkenheid

Neem contact op met onze advocaten
Heeft u een advocaat nodig, maar heeft u niet voldoende inkomen om een advocaat te betalen? De overheid biedt u dan gefinancierde rechtshulp. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor gratis rechtsbijstand? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Een pro deo advocaat in Almelo kunt u krijgen wanneer u rechtsbijstand nodig heeft, maar dit niet kan betalen. In dat geval heeft u recht op financiële hulp.

Stel uw vraag